Møt studentene

Dagens kull består av 9 studenter med ulik bakgrunn og kunstnerisk fokus. Under kan du bli bedre kjent med hver av studentene:

Amalie Beate Myhre

Amalie kommer fra Stavanger. Hun gikk på danselinja ved Vågen videregående skole og Dans forstudium ved Trøndertun Folkehøyskole før hun begynte på HFDK. Hun er spesielt interessert i å ta med dansekunsten ut til mennesker med spesielle behov.

Anne Halonen

Anne kommer fra Vanvikan på Fosenhalvøya. Før hun begynte på HFDK gikk hun Danselinja ved Inderøy VGS og Dans forstudium ved Trøndertun FHS. Hun har også jobbet noe frilans som danser og underviser både i egne prosjekter og engasjert i kulturskoler eller andres prosjekter. Anne interesserer seg blant annet for tekst som metode for bevegelse, arbeid med barn og unge, og produsentrollen såvel som koreograf- og pedagog rollen.

Aurora Slettan Arnstad

Aurora kommer fra Stjørdal og har danset ved Stjørdal Kulturskole siden hun var liten. På Ole Vig VGS gikk hun på danselinja før hun bosatte seg i Bærum. Hun studerte først to år på Norges Dansehøyskole før hun begynte på Høyskolen for dansekunst. På HFDK har Aurora fått mulighet til å jobbe med og utfordre kreativiteten sin i møte med dans og det å skape koreografi, noe som passer hennes nysgjerrige sjel. Aurora er veldig interessert i tverrfaglige prosjekter og ønsker å bruke dansen til å sette fokus på utfordringer rundt mental helse.

Emilie Østby

Emilie kommer fra Trondheim og har gått media og kommunikasjon, pluss påbygg på Charlottenlund videregående. Hun har tatt kveldsklasser på Step by step danseskole på kveldstid. Der tok hun klasser i moderne og hip hop. På Høyskolen for dansekunst jobber hun med hvordan man kan forholde seg til underlaget,  hva et fraskyv kan gi til bevegelsen og ulik grad av fraskyv med ulike kroppsdeler.

Emma Öberg

Emma Öberg kommer från Linköping. Hennes dansbakgrund ligger främst i modernt och jazz, men hon blir väldigt inspirerad av att uppleva olika dansstilar och tycker det är intressant att lära nya tekniker och koncept som ger ny information och andra perspektiv på kroppens möjligheter. Rörelsemässigt är hon intresserad av hur denna information kan se ut i sin kropp och sitt uttryck.

Emma-Sofie Feen Kvarsnes

Emma kommer fra Sandefjord, Vestfold og har bakgrunn i hiphop og urbane stiler samt tre år på danselinjen i vgs. Hun interesserer seg i alt fra Pina Bausch og Ballets russes til punk musikk og tekst skriving. Ved høyskolen jobber hun med å utvikle en stil hvor alt dette kan få en plass.

Jon Bugge Mariussen

Jon er danser og perkusjonist fra Nesodden. Han har bakgrunn fra den folkelige dansen og - musikken, og ønsker med studiet på HFDK å få mer erfaring  med dans i ulike sceniske uttrykk. Som freelancer jobber Jon tett med musikere hvor han blant annet utforsker brytningspunktet mellom folkemusikk/-dans, andre musikksjangre og nyere sceniske uttrykk.

Maria Plener

Maria kommer fra Stavanger og har tidligere studert musikkteater (fordypning sang/teater) ved Bårdar akademiet. Hun har erfaring både fra teater og sang, men også moderne/jazz/ballett fra videregående. Hun liker å blande de forskjellige uttrykkene, og la den kunstneriske prosessen vise vei. Et fokus hun har hatt det siste året er hvordan stemme og blikk påvirker bevegelser og hvilket uttrykk det skaper i samspill med hverandre.

Stine Haug Gjestvang

Stine kommer fra Nittedal, og har bakgrunn fra ballett, jazz og moderne dans. Hun ønsket å utvikle det koreografiske, og søkte seg til Høyskolen for Dansekunst, der studentene er skapende i egne arbeid. I løpet av første året på høyskolen, jobbet Stine spesifikt med slippet i bevegelsene sine. Dette har blitt integrert i bevegelses materialet og preger arbeidene hennes.