Nytt kull på HFDK

Høstlufta har inntatt byen og vi er godt i gang med nytt kull på HFDK!
Skrevet av:
Maria Kristina Klungnes Berg
Publisert:
19.09.2022

Nå er det tre uker siden nye studenter begynte å studere ved Høyskolen for dansekunst. Kull 2022 – 2025 består av 12 herlige studenter med ulik bakgrunn og kunstnerisk fokus.

Første skoledag ble satt i gang med visning av bachelorforestillingen til tidligere studenter Emilie Østby og Stine Gjestvang «Fuktig eng». Resten av uka bestod av dansefag med Caroline Wahlstrøm Nesse, og dans, sosialt og annet gøy med Emilie og Stine. Studentene ble kjent med Oslo og sentrale bygg i byen vår, de danset dagens dans både ute og inne, og fikk tid til å bli ordentlig kjent med hverandre.

I uke to begynte studiehverdagen for fullt! Studentene har nå dansefag med Ida Frømyr Borgen og Camilla Myhre, og koreografiske fag med Marius Kjos og Caroline Wahlstrøm Nesse. I koreografiske fag jobber de frem mot møtepunkt i uke 39, der studentene skal vise et nytt verk basert på strukturen til forestillingen #Me&U. De skal vise forestillingen for et internt publikum torsdag 29. september, og et lite eksternt publikum fredag 30. september. Studentene har fått i oppgave å selv velge hver sin publikummer som får komme å se på fredagen.

Ikke nok med det! I morgen, tirsdag 20. september, begynner studentene for fullt med et nytt prosjektarbeid i samarbeid med Rom for dans UNG. I dansefag med Ida Frømyr Borgen, har de jobbet forberedende, før de setter i gang med prosjektet i morgen. I dette prosjektet skal de jobbe med 6-7 åringer, som likeverdige utøvere innenfor profesjonelle rammer. I morgen møter studentene barna for første gang, og vi gleder oss veldig til å se forestillingene i uke 46 og uke 47 på Rom for dans. Disse forestillingene blir åpne for publikum!

Ellers gleder vi oss over å bli kjent med de flotte, nye studentene våre!

Kull 2022 - 2025 (fra øverst til venstre på bildet under):

Aina Marie Thiis Franck

Haranni Umakanthan

Hedda Aker

Johannes Hellstenius

Lina Haugen

Mari Cederbrand

Marikken Solli Omvik

Mattea Skjeldal

Mia Anita Haltbakk

Nadine Nicole Nascimento Normann

Sofie Vegset

Tuva Krohn

Se flere bilder her:

No items found.

Se flere bilder her:

No items found.

Se flere her bilder:

No items found.

Se flere bilder her:

No items found.

Se flere bilder her:

No items found.

Les også: