Nytt navn - samme studie

Styret ved HFDK vedtok i styremøte 14.desember i fjor å endre navnet på bachelorstudiet fra «ba i dansekunst og koreografisk tenkning» til «ba i dansekunst og koreografi»
Skrevet av:
Camilla Myhre
Publisert:
09.04.21

Styret ved HFDK vedtok i styremøte 14.desember i fjor å endre navnet på bachelorstudiet fra «ba i dansekunst og koreografisk tenkning» til «ba i dansekunst og koreografi». NOKUT godkjente navneendringen 8.mars 2021.


Styret mener at navnet dansekunst og koreografi er dekkende for studietilbudet, og tror at en forenkling av navnet vil kommunisere godt med nye søkere, samarbeidspartnere og andre. 


Høyskolen for dansekunst og ba i dansekunst og koreografi er den eneste bachelorutdanningen i Norge i dansekunst og koreografi. I utdanningen likestilles det skapende og det utøvende. Studietilbudet er en heltidsutdanning som gir 180 studiepoeng og som kvalifiserer for videre studier på masternivå.


Studiet ba i dansekunst og koreografi vektlegger refleksjon og kritisk tenkning og utfordrer studenten til å utforske hva dans kan være, hvor dans kan være og for/med hvem dans kan være. Studenten utfordres til å ta aktivt stilling til hvordan den kunnskapen som produseres kan utvikles videre og virke på ulike måter i samfunnet. 


«Å stille spørsmål ved det bestående og utvikle nye uttrykk, nye arenaer for dans og nye kommunikasjonsformer er koreografisk tenkning i praksis. Dette vil fortsatt være en viktig del av studiet ved Høyskolen for dansekunst, selv om navnet på studietilbudet nå forenkles» uttaler rektor Camilla Myhre. 


Hun forteller også at nåværende studenter har blitt hørt i prosessen og har støttet en navneendring. 


«Vi sier allerede til venner og andre som spør at vi tar en bachelor i dansekunst og koreografi», forklarer student Jon Bugge Mariussen som også er styrerepresentant. «Koreografisk tenkning er et faglig begrep som krever litt forklaring. Alle vet hva koreografi er!».


Navneendringer skjer samtidig med at ny nettside lanseres. Vi har samarbeidet med designer Arthur W. Nesse som har jobbet tett med studiekoordinator Lilja Björk Haraldsdóttir. 


Vi er kjempefornøyd med resultatet og er spent på hvordan navneendring og ny nettside vil kommunisere.

Foto: Ida Frømyr Borgen, forestillingen Postkoreografer 2017.

Se flere bilder her:

No items found.

Se flere bilder her:

No items found.

Se flere her bilder:

No items found.

Se flere bilder her:

No items found.

Se flere bilder her:

No items found.

Les også: