Vårsemesteret 2022

Dette skjer ved Høyskolen for dansekunst våren 2022!
Skrevet av:
Ida Frømyr Borgen
Publisert:
10.01.2022

I dag starter sjette og siste semester for kull 2019-2022 ved Høyskolen for dansekunst. Vi har et spennende og spekket semester i vente, med bl.a. turné i Den kulturelle skolesekken, workshops med ulike dansekunstnere og koreografer og et nytt samarbeidsprosjekt med Norges musikkhøgskole (NMH). I tillegg blir studentene presentert for bacheloroppgaven som de skal jobbe med resten av semesteret.

 

Bacheloroppgaven blir en forsmak på det å jobbe profesjonelt som skapende og utøvende dansekunstner. Studentene er selv ansvarlige for å utvikle og gjennomføre egen kunstnerisk praksis, og å skape, utøve og produsere en offentlig forestilling. Søknadsskriving og refleksjon inngår også i oppgaven.

 

Undervisere denne våren er Camille Buttingsrud (filosofi), Ulf Nilseng (kunstnerisk praksis), Lisa Colette Bysheim (kunstnerisk praksis), Jorunn Kjersem Hildre (pitch), Lene Hafstad (starte egen bedrift), Ann-Christin Berg Kongsness (tekstutvikling), i tillegg til faste undervisere og veiledere Caroline Walhström Nesse, Marius Kjos og Camilla Myhre.

 

Høyskolen tilstreber å være relevant og oppdatert i forhold til den praksis og virkelighet en finner i dansekunstfeltet i dag, og inviterer inn ulike gjestepedagoger hvert semester. På timeplanen står dansefag, koreografiske fag, kommunikasjonsfag, produksjonsfag og prosjektarbeid/bachelorprosjekt. Kunstnerisk utøvelse og teori innlemmes i de ulike fagemnene, og det er stort fokus på studentenes egne refleksjoner og utvikling av eget kunstnerisk uttrykk.

Interessert i å lese mer om de ulike fagemnene ved HFDK? Se studieplanen her.

Interessert i å bli student hos oss? Denne våren holder vi opptak til BA i dansekunst og koreografi for perioden 2022-2025. Les mer om opptak og fyll ut søknadsskjema her.

 

Spørsmål om opptak, studiet eller annet kan rettes til administrasjonens e-post: post@hfdk.no

 

Foto: Ida Frømyr Borgen / HFDK

 

Se flere bilder her:

No items found.

Se flere bilder her:

No items found.

Se flere her bilder:

No items found.

Se flere bilder her:

No items found.

Se flere bilder her:

No items found.

Les også: