#Me&u

#Me&u er et kunstnerisk utviklingsarbeid og en dansekunstproduksjon om, for og med ungdom, under kunstnerisk ledelse av førsteamanuenser Caroline W Nesse og Marius Kjos.
Originaltittel:
#Me&u
Kategori:
Kunstnerisk produksjon (undervisningspersonalets egen produksjon)
Arrangør:
Rom for dans
Fagansvarlig:
C.W.Nesse, M.Kjos, C.Myhre
Bidrag:
Forestilling for ungdomsskoleelever
Person(er):
Rom for dans
Andre medvirkende:
S.Biong, A.V.Langødegaard, C. Utzig, I.H
Utbredelsesområde:
Norge
Sted:
Rom for dans, Showbox, DKS m.fl.
Tidspunkt:
2018-2022
Språk:
Norsk

Det kunstneriske utviklingsarbeidet #Me&u utforsket spørsmål knyttet til identitet, selvbilde, kjønn og seksualitet. Det kunstneriske utviklingsarbeidet var en videreføring av prosjektet A4, som først ble utviklet på Skolen for samtidsdans (2011) og senere som en forestilling for jenter på 9.trinn.

#Me&u består i dag av et verksted med samtaler og en forestilling for ungdomstrinnet, med 5 utøvere. Produksjonen er solgt til Den Kulturelle skolesekken i Nordland, Rogaland, Viken og Follo, i tillegg til å ha blitt vist for skoleklasser på ungdomstrinnet i Oslo og på Showboxfestivalen i Oslo.

I verkstedet deltar elevene i skapende prosess og visning. Vi bruker KROM som verktøy (www.romfordans.no/KROM) med mål om at alle elevene kan delta. Elevene møter hverandre aktivt, reflekterer sammen, deler erfaringer, deltar i en kunstnerisk prosess og lager korte koreografier der ulikhetene blir det som skaper en spennende helhet.

#Me&u har som mål å bevisstgjøre de unge om egne uttrykk og egne valg. Forestillingen tematiserer også mellommenneskelig kommunikasjon; hvordan ser vi (på) hverandre, og hvordan snakker vi med/til/om hverandre? I kjølvannet av #Metoo, og ikke minst i dagens billed- og delingskultur på sosiale medier, ser vi at de unge trenger verktøy til å snakke om kropp og seksualitet, men også til å sette grenser for hva de ønsker å være med på.  

Forestillingen tar i bruk dans, tekst, musikk og visuelle virkemidler som likestilte dramaturgiske virkemidler. Elevenes refleksjoner rundt temaene blir skrevet ned på ark som blir visuelle elementer og sitater i det kunstneriske verket. Rommet er organisert slik at publikum sitter i grupper på ca 10 og 10 rundt hver ”sin” utøver. Fem dansesoloer utspiller seg så simultant i rommet. Publikum kommer tett på én utøver og dennes personlige historie, med tema som for eksempel kjønnsidentitet, mot til å ta egne valg, utilstrekkelighet, kroppsfiksering og seksualitet. Lyder og historier smitter over på hverandre. Etter hvert kommer de fem utøverne sammen i ulike tablåer og gjenkjennelige situasjoner; klasserommet, skolegården, på fest osv. Vi opplever historier om støtte, svik, utenforskap, sårbarhet, identitet, forelskelse, samhold og styrke. Sitatene fra verkstedet som elevene selv skrev blir komposisjons-elementer i forestillingen, og elevene kjenner også igjen bevegelser og lyder/musikk fra verkstedet.

Kommentar: “Fantastisk forestilling. Elevene var bergtatt og det samme ble jeg”, lærer fra Apalløkka skole.

Link: http://www.romfordans.no/forestillinger/2016-2/a4/trailer-a4

#Me&u er del av pensum ved Høyskolen for dansekunst. Forestillingens form og komposisjonselementer (rom, musikk, soloarbeid og interaktive strukturer) tilpasses den enkelte studentgruppen og blir et verk for én eller flere inviterte publikummere.

Se flere bilder her:

No items found.

Se flere bilder her:

No items found.

Se flere bilder her:

No items found.

Se flere bilder her:

No items found.

Se flere bilder her:

No items found.

Les også: